Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският районен съд осъди на 6 години затвор бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев

Снимка: Кремена Данева

На 6 години затвор беше осъден бившият кмет на Стрелча Иван ЕвстатиевТой беше обвинен в сексуално насилие над непълнолетна. 
Присъдата ни удовлетворява, това казаха родителите на 17-годишното момиче. 

Според адвоката на семейството Иван Грошев, тя е издържана и в наказателната, и в гражданската ѝ част.

Гражданският иск спрямо Иван Евстатиев на семейството е за десет хиляди лева. Неговата защита бе категорична, че ще обжалва наказанието, защото е неправилно, недопустимо, тъй като почива на предположения и формирано под натиска на общественото мнение. 

Евстатиев беше изведен от съдебната зала, без да направи какъвто и да е коментар. Той е в ареста от януари 2016 година, след като му беше повдигнато обвинението за изнасилване в хотелска стая в Стрелча. Въпреки експертизите, че психологическото му състояние е добро, няколко пъти адвокатите му през това време искаха промяна на мярката му за неотклонение в по лека, но съдът отхвърляше тези искания. 

Присъдата може да се обжалва в законовия срок от 15 дни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Иван Евстатиев, бивш кмет на Стрелча

Прокуратурата иска шест години затвор за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев

Бившият кмет на Срелча Иван Евстатиев каза, че съжалява за постъпката си и че иска справедливост и снизхождение. В Пловдивския районен съд при закрити врата започна заключителното заседание по делото срещу него.   Евстатиев  е обвинен за изнасилването на..

обновено на 02.05.17 в 11:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44