Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОС в Стара Загора е информирал ЦИК за решението си да бъде проведен местен референдум

Снимка: Венелина Попова

Общинският съвет в Стара Загора е информирал ЦИК за решението си на 18 юни да бъде проведен местен референдум за бъдещето на парк „Бедечка“, съобщи за „Хоризонт“ Таньо Брайков – председател на местния парламент. 

От групата „Запазете Бедечка“ ще търсят експертни становища относно формулировката на въпроса.

ЦИК упражнява методическо ръководства за законосъобразното провеждане на референдума. Тя трябва да определи датата, на която ще бъде събрана общинската избирателна комисия, нейните възнаграждения, както и тези на секционните избирателни комисии. Общинската администрация трябва да подготви избирателните списъци и секциите, в които ще бъде проведено самото гласуване. 

На този етап не е ясно колко ще струва референдумът на старозагорци, заяви Таньо Брайков:

Относно самата кампания на референдума двете страни имат възможност да си направят разяснителна кампания със собствени средства, съответните билбордове, реклами


Общинският бюджет трябва да заплати средствата за технически разходи и информационното обслужване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44