Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей предупреди Жан-Клод Юнкер, че ще бъде "проклета трудна жена" в преговорите за Брекзит

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей предупреди председателя на Eвропейската комисия Жан-Клод Юнкер след срещата им в Лондон преди дни, че ще бъде "проклета трудна жена" в преговорите за Брекзит.

Коментарите на премиера последваха новата война на думи между Лондон и Брюксел по повод на твърденията, че работната вечеря миналата седмица била провал. Според изтекла информация Юнкер е казал на Мей, че Брекзит не може да бъде успех, а по-късно е информирал германския канцлер Ангела Меркел, че британският премиер се самозаблуждава.

В интервю за Би Би Си Тереза Мей отново заяви, че смята тези съобщения за клюки, но не скри разочарованието си от Жан-Клод Юнкер. Позовавайки се на казаното през лятото от нейния съпартиец Кен Кларк, че тя е една "проклета трудна жена", Тереза Мей припомни, че още тогава е казала, че следващият човек, който ще научи това, е Жан-Клод Юнкер.

Като подчерта, че преговорите за Брекзит ще бъдат много трудни, премиерът използва интервюто отново да призове гласоподавателите да ѝ дадат мандат да ги води. Всеки глас за мен и за моя екип е глас за укрепване на ръката ни за постигане на възможно най-добрата сделка за Обединеното кралство, изтъкна Тереза Мей.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44