Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По предварителни данни съдържанието на естествен уран в питейната вода на Велинград е в нормата

До излизането на окончателните резултати от анализите остава забраната да се използва вода за пиене в населените места край Велинград

Снимка: БНР

Предварителните резултати показват, че съдържанието на естествен уран в питейната вода на Велинград е в нормата. Изключение прави само един от каптажите - извор Легоринец, но той не е включен във водопроводната мрежа на града. 

До излизането на окончателните резултати обаче, остава забраната да се използва вода за пиене в населените места край Велинград. Жителите на селата Света Петка, Пашови, Юндола, Грашево и Мечо корито могат да ползват водата само за битови нужди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44