Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП има забележки към предложения проект за преговорни позиции по Брекзит и е изпратил списък с допълнения

Ги Верховщад: Трябва най-скоро да премахнем непредсказуемостта в преговорите за Брекзит

Ги Верховщад
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският парламент има редица забележки към предложения проект за преговорни позиции по Брекзит, заяви координаторът на евродепутатите Ги Верховщад. Той е изпратил списък от предложения, които да бъдат допълнени в документа, представен по-рано от главния преговарящ на Съюза Мишел Барние

На 11 май лидерите на парламентарни групи в ЕП ще обявят официална позиция относно предлагания преговорен мандат, а формално той се очаква да бъде гласуван от 27-те правителства на 22 май. Ги Верховщад заяви:

Моите притеснения са свързани повече с липсата на готови предложения от страна на британското правителство. Това създава несигурност, която не е добра за гражданите. Вече цяла година те не знаят какво ще се случи с техния статут и права. Ние в ЕП получаваме хиляди писма от хора, живеещи във Великобритания, и британци, живеещи в Европа , които питат какво става. Трябва възможно по-скоро да премахнем тази непредсказуемост в преговорите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44