Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей обвини Брюксел в преднамерени заплахи

Тереза Мей
Снимка: БТА
Британският премиер Тереза Мей обвини Брюксел в "преднамерени заплахи, които ще повлияят на изхода от предстоящите избори в Обединеното кралство":

През последните дни ние видяхме колко трудни биха могли да бъдат преговорите за излизане на страната от Европейския съюз. Бриртанската позиция по разговорите беше представена в неправилна светлина в пресата на континента. Позицията на Еврокомисията се втвърди. Срешщу Великобритания бяха отправени заплахи от европейски политици и представители. Всичко това беше преднамерено направено, за да съвпадне по време, така че да повлияе на резултатите от вота на 8 юни
, каза Мей след като се срещна с кралица Елизабет Втора по повод разпускането на парламента.

В изявлението си тя подчерта Великобритания не иска да засегне приятелите си в Европа с излизането си и желае Евросъюзът да постигне успех.

Събитията от последните някколко дни обаче показват, че има някои хора в Брюксел, които не искат разговорите да успеят, подчерта премиерът.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44