Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят се фирми да ремонтират 36 улици във Велико Търново

Снимка: velikoturnovo.info

Във Велико Търново търсят строителни фирми, които да изпълнят ремонтите на 36 улици в Стария град и обновяване на градската среда в един от жилищните квартали. Ремонтите са за 8 милиона 447 хиляди лева без ДДС.

Тесните калдъръмени улички в Стария град на Велико Търново ще бъдат с пренаредени павета и ремонтирани стълбища, което не е правено до сега. В обществената поръчка на община Велико Търново за избор на строители 36-те улици са разделени на позиции, а общият бюджет за ремонта им е 5 милиона лева без ДДС.

Обновени ще бъдат площад "Съединение" и всички изгледни площадки за туристите, паркингът на ул. "Крайбрежна" под Царевец и част от Самоводската чаршия.

До 2020 година ще бъдат ремонтирани и всички улици и тротоари в крайния панелен квартал "Чолаковци".  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44