Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус падна в дере край монтанското село Смоляновци

Затворен за движение е път Е-79

| обновено на 04.05.17 в 01:28
Снимка: БГНЕС

Двайсет и една годишна жена е загинала, а 14 души са били ранени, трима от които – тежко – при станалата около 19.30 ч. снощи катастрофа, близо до монтанското село Смоляновци. Всички хоспитализирани се намират в болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Това съобщи в предаването "Нощен Хоризонт" кметът на община Монтана Златко Живков. По-късно през днешния ден се очаква да бъде предоставена допълнителна информация за състоянието на пострадалите, каза още Живков и разказа известните досега подробности за катастрофата:

В отсечката между Смоляновци и Горно Белотинци автобус, който от Монтана пътува за Белоградчик и Видин, на един завой – ляв завой на Коритарска бара – това е отсечката между последните две села, които излизат от община Монтана по пътя за Видинска област, е ударен странично от ремарке на ТИР, вследствие на което автобусът излиза от платното и се обръща, за съжаление, в дерето.

След сблъсъка си с товарния автомобил, който е с турска регистрация и е пътувал в обратна посока, автобусът е паднал в дере от 2 метра височина. На мястото на инцидента е пристигнала линейка, за да откара тялото на загиналата жена. Според говорителя на МВР в Монтана Ирен Токина при сблъсъка жената е изхвърчала през прозореца на автобуса и впоследствие е била затисната.

На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за шофиране с превишена скорост и той вероятно ще бъде задържан.

Международният път Е-79 беше затворен за движение и беше определен обходен маршрут.

На около 10 км от този участък е имало друг инцидент – удар между два ТИР-а, при който няма пострадали. Тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44