Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов излезе на протест пред Народното събрание

Снимка: БГНЕС
Слави Трифонов излезе на протест пред Народното събрание.
Поводът - днес изтича 14-дневният ултиматум, който телевизионният водещ даде на парламента да започне да разглежда въпросите от инициирания от него референдум. Точно в 13 часа той се настани на стол срещу сградата на законодателния орган, а да го подкрепят се събраха над 100-ина души.

На протеста дойде омбудсманът Мая Манолова, както и лидери на извънпарламентарни политически сили - Костадин Костадинов и Георги Кадиев.

Ето какво поиска Слави Трифонов:

Факт е, че две седмици имаше парламент. Факт е, че можеше който и да е депутат да внесе закон, който съществува. ГЕРБ внесоха закон на миналия парламент.

Мая Манолова внесе наша разработка за закон. Не е необходимо да има комисия, за да се внесе закон.

Това трябва да се направи, и то трябва да се направи не защото аз искам или защото политиците не щат, а защото има два милиона и половина гласували със "за" на този референдум.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44