Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Клод Юнкер поздрави Бойко Борисов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздрави Бойко Борисов по случай избирането му за министър-председател и изрази очаквания за сътрудничество по време на българското ротационно председателство на Европейския съвет догодина. 

Вашето правителство встъпва в длъжност в много важен момент за България и за Европейския съюз, обръща се Юнкер към новоизбрания българск министър-председател.

Ние, лидерите на Европейския съюз, се договорихме през март в Рим, че искаме Европейски съюз, който да бъде безопасно, сигурно и благодатно място, да бъде конкурентоспособен, устойчив и социално отговорен, да има волята и способността да играе ключова роля в света.

Очаквам с нетърпение да работя с Вас, за постигане на тези цели, продължава председателят на Еврокомисията. Според него усилията трябва да се съсредоточават върху  засилването на защитата на външните ни граници, успешното и по-солидарно управление на общата ни политика за миграция и предоставяне на убежище, завършването на Единния цифров пазар и повишаването на устойчивостта на нашия Енергиен съюз. Според Жан-Клод Юнкер това са важни задачи, които ще изискват решителност и усърдна работа по време на предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44