Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич отново не достигат водните спасители

Преди започването на летния туристическия сезон отново не достигат водните спасители. Основната причина е в ниското заплащане и некоректните концесионери на плажове.

Областният съвет на Българския червен кръст в Добрич е на пето място в страната по брой обучени водни спасители, като за четиригодишния мандат са обучени около 400 души.

По думите на областния директор доктор Артюн Еринозов проблемът с недостига на спасители не е свързан с работата на Българския червен кръст, а по-скоро в лошите условия на труд и ниското заплащане.

Имаме натрупана банка  водни спасители от няколко хиляди. В последните години се прави не малък опит от страна на концесионерите на стопаните на водни площи да подобряват тези условия за заплащане труда на водните спасители.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44