Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на живородените деца в Старозагорска област през миналата година е намалял с 2 процента

Снимка: БГНЕС

Броят на живородените деца в Старозагорска област през миналата година е намалял с 2 процента в сравнение с 2015-та, съобщават от Териториалното бюро на Националния статистически институт. През миналата година са се родили близо три хиляди и 50 деца.

На хиляда новородени момчета се падат 933 момичета. За 15 години броят на жените в активна възраст е намалял с над 20 хиляди. 
В същото време се увеличава броят на децата, родени от непълнолетни майки, както и от жени над 40 годишна възраст, увеличават се и новородените извънбрачни деца. През миналата година те са 2051 или 68 на сто от всички новородени. 
Расте и смъртността в областта. Коефициентът на общата смъртност е 16 процента. Сред мъжете тя е по висока, отколкото при жените. Силно е изразена и разликата сред градското и селското население. В селата тя е 24 процента и с 11 на сто по висока, отколкото в градовете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44