Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвместни проекти на общините Балчик и Мангалия, предвиждат ремонт на Дамбата

Снимка: Радио Варна

Съвместни проекти на общините Балчик и Мангалия, Румъния, предвиждат ремонт на Дамбата в морския град. Това стана ясно на среща, проведена днес между кметовете на побратимените общини - Николай Ангелов и Кристиан Раду.

Прогнозното разпределение на средствата по проекта е 4 и половина милиона евро за Мангалия и три милиона и половина за Балчик. 

Парите ще се използват за рехабилитация  на пътя до Тузлата и крайбрежния път в посока Каварна, както и за ремонта на две от централните улици в Балчик. 

На срещата кметът на община Балчик Николай Ангелов подчерта, че ремонтът на Дамбата е главна цел за града и затова общината ще кандидатства за средства и по друга мярка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44