Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания има повече милиардери от когато и да било, въпреки опасенията от Брекзит

Снимка: Атина Димитрова

Великобритания има повече милиардери от когато и да било, въпреки опасенията от Брекзит, показва традиционният списък на най-богатите хора, публикуван всяка година от вестник „Сънди таймс“.

На базата на проведеното проучване, вестникът заключава, че най-богатите запазват спокойствие и продължават да трупат пари в смутните времена преди Брекзит. Най-богатите 1 000 души и семейства притежават богатство от 658 милиарда паунда, което е с 14 процента повече от предишната година.

Най-богати във Великобритания са братята Сри и Гупи Хиндуджа със 16,2 милиарда паунда, натрупали богатство с инвестиции в промишлеността и добива на нефт и газ, в сектори като здравеопазване, жилищно строителство, банково дело и медии. В списъка има общо 134 милиардери. Втори е украинецът Лев Блаватник, чиято империя включва Warner Music Group. На трето място са миналогодишните първенци братята Дейвид и Саймън Рубен.

Сред по-интересните нови лица в списъка на най-богатите, макар и да изостават значително след милиардерите, са поп-звездата Адел – най-богатата жена музикант в британската история – с 125 милиона паунда, и футболистът Златан Ибрахимович  със 110 милиона след преминаването му в "Манчестър Юнайтед".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44