Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коне, оставени без надзор, предизвикаха катастрофа в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Внезапно изскочили коне на пътя предизвикаха катастрофа с линейка на изхода на Кюстендил тази сутрин, съобщи за БНР завеждащият спешния център д-р Анелия Георгиева. Пострадали няма, нанесени са щети на линейката. 

Инцидентът е станал малко след пет часа в района при КАТ на пътя Кюстендил-София. В линейката е превозван пациент със сърдечни проблеми от село Копиловци. Шофьорът на линейката разказа, че на пътя изскочили над десет коня, като той успял да заобиколи повечето от тях, движейки се с около 80 километра в час, но ударът с едно от животните бил неизбежен. Конят е загинал на място. Собственикът му още не е открит. 

Разследването по случая продължава. Много често безстопанствени коне, пускани на воля от роми от близкия квартал "Изток" се оказват на пътното платно и предизвикват пътно-транспортни произшествия, коментират водачи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44