Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредица от тежки катастрофи помрачи почивните дни

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН

Тежка катастрофа затвори  движението по пътя Пловдив - Карлово. Инцидентът е станал малко след 17.00 часа, след като челно са се сблъскали два автомобила. На мястото на произшествието има екипи на пожарната, тъй като при удара двамата шофьори са блокирани в автомобилите. Двата автомобила са се сблъскали в района на село Песнопой. 
Едната кола, която е със старозагорска регистрация, е управлявал 21-годишен младеж. С него са пътували жена на 24 години и малко дете. Шофьорът на другия автомобил е на 38 години. С него са пътували две деца на 9 и 12 години. По първоначални данни тежко пострадали са двамата водачи. Лекарски екипи оказват първа помощ на място на останалите пътници.
От ОД на МВР предупреждават, че до приключване на огледите и изясняване на причините за катастрофата, пътят ще остане затворен. Обходният маршрут е Пловдив - разклона за Калояново - Хисаря - Карлово.

При друга тежка катастрофа днес на по пътя Русе - Бяла пострадаха седем души.  В участъка между Борово и Бяла са се блъснали лек автомобил, джип и миниван. В произшествието са участвали още две коли.  Двама от пострадалите са откарани в болницата в Бяла, а останалите петима  в Университетската болница в Русе. Пострадалите са с различни травми и счупвания, като според първоначалната информация няма опасност за живота им. 

Временно е ограничено движението по третокласния път Полски Тръмбеш - Свищов в района на село Павел заради катастрофата, при която следобед при челен сблъсък между два леки автомобила загинаха двама души, а четирима бяха ранени. Трафикът се пренасочва по обходния маршрут през селата Вързулица - Алеково - Козловец - Совата.

Също поради катастрофа движението при изхода на Благоевград, в посока Кулата се осъществява в една лента с пропускателен режим.


Тунелът в Кресненското дефиле е без осветление поради авария в електро-реносната мрежа. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от агенция "Пътна инфраструктура".

Двама български граждани са загинали в катастрофа на пътя Ниш-Пирот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Българското консулство в Ниш е в контакт с местните власти и компетентните органи в България. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44