Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

173 сгради в община Горна Оряховица са опасни за хората

Снимка: Архив
Общо 173 са опасните сгради в община Горна Оряховица.

Имотите са застрашени от срутване, а от някой падат  парчета мазилка. Само част от собствениците са ремонтирали опасните постройки.

Долна Оряховица и село Върбица са в челото на черната статистика, където общо са 56 от опасните сгради, съобщи кметът на общината  Добромир Добрев. 


От общината правят и огледи по сигнали и жалби на граждани. По-голяма част от собствениците на опасни имоти в Горнооряховско са изпълнили предписанията поне да ги обозначат с табели и предпазни ленти.


Много малко са отремонтираните постройки. Предстои да бъде издадена заповед с определен срок за премахването им или за извършване на ремонта така, че сградите да не застрашават пешеходците и живеещите в съседни имоти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44