Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дупница започва проект за интегриран градски транспорт

Снимка: БГНЕС
В Дупница започва реализацията на проект  за интегриран градски транспорт.

 За изграждането на нова инфраструктура и за ремонти са отпуснати близо 7 милиона лева.

Около 1 милион лева са предвидени за закупуването на 4 микробуса и за откриване на ремонтна база за автобусна линия номер 5, която се поддържа изцяло от общината.
Ще бъдат ремонтирани 7 улици от кв.Байкал до така нар. "социални жилища" в района на бившите казарми

.Ще бъде изградено светофарно кръстовище в района на известната в града "Севдина фурна", всички автобуси ще бъдат оборудвани със система за гласово обявяване и с електронна система по спирките.

Съфинансирането на общината е 207 900 лева. Срокът за цялостно приключване и отчет на дейностите е 21 месеца. На 10 май е официалното подписване на договора в министреството на регионалното развитие.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44