Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сто младежи в община Велико Търново ще се учат да оцеляват в природата

Снимка: Мария Димитрова-Пишо

Сто деца и младежи от селата в община Велико Търново ще се учат да оцеляват в природата. Наставници на подрастващите ще бъдат курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“. 

Курсантите и заместник-началникът на военния университет полковник Веселин Мадански започват практически занятия с децата от великотърновските села, за да формират у тях адекватно поведение при екстремни ситуации. 

Децата ще се научат как да пречистват вода при полеви условия, да си запалят огън и приготвят храна, както и бързо да сглобят палатка.  
Инициативите са част от развитието на единствения у нас детски център за превенция и спорт във великотърновското село Балван. В общината активно работят 20 центъра за работа с деца и младежи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44