Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Велико Търново иска разрешение за поставянето на светофар в село Шереметя

Община Велико Търново иска разрешение от Пътната агенция за поставянето на светофар на пешеходната пътека в село Шереметя като превантивна мярка срещу зачестилите пътни инциденти в този участък от главния път София - Варна. 

По данни на "Пътна полиция" по 10 000 превозни средства в денонощието минават през Шереметя. Над зоната за пресичане на главния път е монтирано осветление, поставени са и допълнителни пътни знаци, но местните хора са притеснени.
Да се направи светофар, пешеходците спокойно да минават. Всеки ден има някакви хора, които минават с бясна скорост. Просто наистина това е пътека убиец

Пътният участък беше ремонтиран през 2014 година по европейски проект на Пътната агенция, в който е съгласувано мястото на пешеходната пътека, от която се оплакват жителите на Шереметя. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44