Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонт в северното крило на Рилския манастир

rilski_manastir

В северното крило на Рилския манастир се провеждат укрепително-ремонтни работи. Причината са появилите се отлепвания по фасадата.

Отлепванията са между ниското тяло на манастира, което е хотелската част и крилото при Самоковската порта, вероятно заради по-ниското ниво на терена. На приземния етаж е разположена и противопожарната служба към манастира. Фирма-изпълнител ще направи укрепването с метални обтегачи, ако се наложи - частично ще се излее и бетон, като това изобщо няма да се отрази на фасадата. Достъпът да тази част от манастирското крило е ограничен с предпазни ленти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44