Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деня на Европа отбелязват в Старозагорско

Снимка: Венелина Попова
Деня на Европа, 9-и май, ще бъде отбелязан последователно в 11-те общини на Старозагорска област до края на седмицата. Организатор е местният Европейски информационен център  "Европа директно", в партньорство с местните власти и училищата. Днес децата в Стара Загора ще пеят, свирят и рисуват в парковете в града.

На централния площад "Пети октомври", пред знамената на страните-членки на ЕС, за децата на Стара Загора са предвидени различни креативни занимания, които да ги въвлекат в историята и живота на ЕС, обяснява Румяна Грозева – изпълнителен директор на "Европа директно":

Ще помислим за бъдещето си, затова как можем да останем заедно и за всички хубави неща, които могат да ни се случат - ще рисуваме, ще редим пъзели и се надявам, по-големите да успеят да осмислят Европа като ценности и възможности, а не като еврофондове, сметки и цифри, защото Европа не е това.

Празникът ще продължи през целия ден и в други паркове, с участието на фанфарните оркестри на училищата от града. За най-малките са предвидени и награди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44