Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10-годишно дете е с опасност за живота, след като е било пребито от баща си

Снимка: БГНЕС

10-годишно момче от село Беляковец, община Велико Търново, е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота в отделението по Неврохирургия на областната болница във Велико Търново. Детето е било пребито от баща си, защото си забравило ключа.

Пребитото момче е прието в понеделник през нощта във Великотърновската болница, от където уведомяват детска педагогическа стая. 10-годишното дете е с опасност за живота, съобщи началникът на Неврохирургията д-р Николай Мойнов: По принцип е с опасност за живота, но е в добро състояние. Провежда се лечение, което ще трае десетина дена. 
Преди 7 години, след инцидент, момчето е било отнето от бащата и временно е било настанено в детски дом. С решение на съда е върнато на родителя си. Майката е в чужбина от години, обясни Мая Пешева, директор на Социалното подпомагане във Велико Търново:
Ние ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск връщането при бащата. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44