Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Пр. Микола Балтажи: Важно е развитието и на икономическите, и на културните връзки между България и Украйна

Планирано е провеждането на бизнес-форуми във Варна и в Бургас, в които ще участват украински и българския предприемачи

Н. Пр. Микола Балтажи, посланик на Украйна
Снимка: БГНЕС

Група деца от Украйна, чиито семейства са пострадали от размириците в Донбас, ще бъдат на летен лагер в Търговище. За това са се договорили кметът Дарин Димитров и посланикът на Украйна у нас  Микола Балтажи. В Търговище дипломатът коментира намеренията за предстоящо разширяване на двустранното сътрудничество:

Много е важно  да се развиват и икономическите контакти, културните връзки, да идват театри, колективи, да се правят изложби, панаири и така нататък. Това е, на което ние държим. Ние ще проведем и бизнес-форум. Той е планиран и го има в дневния ред - бизнес-форум във Варна и в Бургас с участието на реномирани, на добри представители на украинския и българския бизнес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44