Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Източноевропейски престъпни групи организират трафик на жени за сексуална експлоатация и фиктивни бракове във Великобритания

Източноевропейски престъпни групи организират трафик на жени за сексуална експлоатация и фиктивни бракове във Великобритания, показа разследване на телевизията на Би Би Си.

В програмата, озаглавена „Хора за продан“, журналисти под прикритие разкриват добре разработен канал от престъпни източноевропейски банди за трафик на жени в шотландския град Глазгоу. Конкретно са визирани Словакия и Румъния, като най-често прехвърлените от там жени са принуждавани да сключват бракове с мъже, основно от Пакистан, които чрез брак с гражданки от ЕС могат да кандидатстват за жителство в Обединеното кралство. Жените от тези държави са примамвани лесно с фалшиви обещания за по-добър живот във Великобритания. Анджелика Молнар, която завежда отдел в Европол, занимаващ се с трафика на хора, бе цитирана да казва, че след фиктивните бракове жените продължават да са под контрола на трафикантите, като освен че се превръщат в домашни прислужници на мъжете им, често са изнасилвани и сексуално експлоатирани от сънародници на трафикантите. Журналистите са заснели къща в Източна Словакия, използвана като транзитен пункт от трафикант, който води там момичета, които след няколко дни прехвърля в Глазгоу за фиктивни бракове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44