Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манфред Вебер: Кандидатурата на Мария Габриел е много силна


Председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер определи кандидатурата на съпартийката му Мария Габриел за еврокомисар като много силна:

България днес представя много, много добър кандидат за следващ комисар. Мария Габриел е много опитен колега в европейската сфера. Работи в Европейския парламент от 2009 година, сега е заместник-председател на най-голямото политическо семейство в парламента, така че знае за какво става дума, когато говорим за европейски въпроси.

Връзката ѝ с България е наистина много силна. Знам това, защото съм го видял много пъти, когато съм бил там.

Тя познава проблемите на България. Млада е и е жена. Имаме нужда от идеите на младите жени за бъдещето на Европа.

Ето защо наистина поздравявам Бойко Борисов и неговото правителство да представят Мария Габриел за следващ комисар. Тя ще свърши страхотна работа.

За да получи одобрение с мнозинство в Европейския парламент по време на изслушването си, Мария Габриел се нуждае от гласовете и на депутати от други парламентарни групи. Към този момент основните формации на социалистите, либералите, зелените, консерваторите и левите не са обявили позиции относно кандидатурата на България за член на ЕК.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44