Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коя е Мария Габриел

Снимка: БГНЕС
Повече за Мария Габриел и работата ѝ като български представител в Европейския парламент

През 2008 година Мария Габриел става парламентарен секретар на евродепутатите от ГЕРБ, а на следващата година е избрана за депутат в Страсбург, а по късно става и една от заместник-председателите на цялата група на ЕНП в Европейския парламент.

Основна роля в законодателната работа на европарламента Мария Габриел има като докладчик относно споразумението на Съюза за либерализиране на визовия режим с множество държави, сред които Украйна и Грузия. Заради това през 2016 година авторитетното специализирано издание "Волт Уоч" я включва сред 25-те най-влиятелни представители от целия Европейски парламент.

В декларацията си за финансови интереси, освен депутатската си заплата, Габриел е вписала единствено допълнителни доходи от ръководната си длъжност на наблюдателна мисия на ЕС за изборите в Конго през 2011 година.

Предстои събеседване между Мария Габриел и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, преди той окончателно да потвърди нейният ресор след изслушване на кандидатката в парламентарна комисия за оценка на нейната професионална подготовка и морален интегритет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44