Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стара Загора настояват да бъде отменен референдумът за бъдещето на парк "Бедечка"

Снимка: Венелина Попова

От партия „Движение България на гражданите“ и областни председатели на партии от Реформаторския блок в Стара Загора настояват да бъде отменен референдумът за бъдещето на парк "Бедечка".
В сигнал до Главния прокурор и до областния управител на Стара Загора Димитър Танев те определят провеждането на допитване като незаконосъобразно и подвеждащо.


Пред „Хоризонт“ Димитър Танев заяви, че този референдум противоречи на закона, който не позволява допитване до гражданите по въпроси, свързани с общинския бюджет:

От обществена гледна точка така зададеният въпрос е подвеждащ и дори този, който иска да запази парка, няма как да гласува с „да“, защото означава да узакони далаверите, които са се случвали през годините, а гражданите да платят 30 милиона лева за тях. Затова вместо да организира референдум, местният парламент трябва да отмени незаконни решения на предишни общински съвети, категоричен е Димитър Танев.


Според кмета Живко Тодоров има опити за бойкот на референдума, за участие в който се е регистрирал само един инициативен комитет от неформалната група "Запазете Бедечка“. Затова той ще активира Общината да участва активно в разяснителната кампания.

Защото смятам, че въпросът е изключително важен и хората заслужават да вземат информиран избор. Някои се опитват да им внушат в момента, че нищо не зависи от тях и те са с користни цели. Но истината е, че всичко зависи от хората, заяви за „Хоризонт“ Живко Тодоров.

 
Днес се проведоха и консултации за състава на секционните избирателни комисии, които ще бъдат от петима членове.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44