Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалистите в ЕП приветстваха издигането на кандидатура за комисар от София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Социалистите в Европейския парламент приветстваха издигането на кандидатура за комисар от София след толкова дълъг период без български представител в Европейската комисия, но се въздържаха от повече коментари, преди да разберат ресора, който ще бъде предложен на Мария Габриел следващата седмица. 

Габриел трябва да демонстрира добри познания в новата си роля, смятат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, която е втората по численост в Европарламента. 

От най-многобройната група - на Европейската народна партия, вече изразиха подкрепа за българския кандидат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44