Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 май е празник на библиотекарите и информационните работници

| обновено на 11.05.17 в 08:50
Снимка: Ани Петрова

Днешният ден е професионален празник на библиотекарите и информационните работници, тези, които съхраняват писменото слово. По-късно днес в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба от съхраняваните там ръкописи, документи и старопечатни книги. В библиотеките в страната е обявен Ден на отворените врати. 

По случай празника в библиотеката в Габрово организират Ден на отворените врати, който е част от проявите в рамките на Националната библиотечна седмица. Тя продължава до 15 май. Днешната инициатива дава възможност желаещите да се разходят из библиотеката и да се запознаят с предлаганите от нея услуги. За тях всеки може да се регистрира безплатно в централната сграда и в Детския отдел.

"Успехите и проблемите на библиотеките в България" е темата, която днес ще обсъждат работещи в сферата и представители на местната власт.

Днес се провежда и инициатива "Библиотекар за един ден". Желаещите да участват ще могат да работят в Народната библиотека с електронни каталози, да изпълняват поръчки на читатели и да изготвят справки. Единственото условие е да са на възраст между 15 и 30 години. На днешния ден Библиотеката ще издава безплатно и едногодишни читателски карти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44