Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Ерик Рубин: САЩ и България имат добри взаимоотношения по енергийните въпроси

Снимка: Венелина Попова
През последните пет години американските инвестиции в България са достигнали 1 милиард лева, заяви в Стара Загора посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин .
 
Посланик Рубин заяви, че двете американски централи в комплекса „Марица-изток“ играят важна роля в развитието на българската икономика и винаги са били отговорни в политиката си към местната общност:

Въпросите за енергийните цени са нещо, касаещо българското правителство и енергийните компании, които трябва да работят съвместно по тези въпроси, посочи дипломатът и потвърди, че собствеността на двете централи продължава да е американска.

На въпрос на „Хоризонт“, дали ако малкият коалиционен партньор в правителството поиска преразглеждане на договорите с двете централи, дипломатът би защитил техните интереси, посланик Рубин отговори, че досега САЩ и България са имали много добри взаимоотношения по енергийните въпроси и се надява те да останат такива и с новото правителство.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44