Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството назначава шестима областни управители от Обединените патриоти

Нови областни управители ще бъдат назначени на следващото заседание на правителството от квотата на коалиционните партньори в управлението.

Бившите депутати от "Атака" Николай Пехливанов и Илиян Тодоров ще бъдат назначени за областни управители съответно на София-град и на София-област.

Това съобщи за "Хоризонт" лидерът на партията Волен Сидеров. Пехливанов е строителен предприемач, заместник-председател на столичния общински съвет. През 2011-а година бе кандидат за кмет на София.
Илиян Тодоров бе народен представител в 42-рото и 43-тото Народно събрание. Той водеше листата на Обединените патриоти в Кюстендил на последните избори.

От квотата на ВМРО ще бъдат областните управители на Добрич и Русе. Начело в Добрич застава лидерът на партията в Балчик Атанас Атанасов. Той има висше инженерно образование, 12 години е работил в системата на МВР, общински съветник е в Балчик. В Русе ще бъде излъчен Галин Григоров. Финансовият експерт също е общински съветник и областен координатор на ВМРО. И двамата са били четвърти в листата на Обединени патриоти в листите в своя избирателен район.

НФСБ  взима Стара Загора и Бургас. Вчера правителството вече назначи Гергана Микова, която до този момент бе директор на регионалния офис на телевизия СКАТ в Стара Загора и Пловдив за областен управител на Стара Загора. Очаква се в Бургас поста си да запази досегашният областен управител Вълчо Чолаков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44