Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юнкер се обяви против въоръжаването за защита от Русия

Не вярвам, че изграждането на европейска армия е правилният отговор, заяви председателят на ЕК

Снимка: БГНЕС

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер се обяви против въоръжаването като мярка за защита от Русия:

Не вярвам, че изграждането на европейска армия е правилният отговор. Срещу Русия налагаме санкции, които ще бъдат подновени през месец юни. Ние трябва да водим конструктивен диалог с Русия в други сфери, извън спорните ни въпроси като нейната хегемония в Украйна. Противник съм на идеята за милитаризацията на ЕС.

Юнкер участва в диалог с румънски граждани в Букурещ, който се излъчи от сателитната телевизия на ЕС. Председателят на Комисията допълни, че парите за развитие на бедните държави са по-важни от бюджетите за отбрана:

Населението на Африка е 1 милиард и 250 милиона души. 74% от тях са на възраст под 25 години. След няколко години африканците ще станат 2 милиарда, а след 2060 година ще бъдат 4,5 милиарда. Трябва да се погрижим за Африка и да се борим с причините, поради които хората бягат от континента. По-добре да инвестираме в Африка, отколкото да виждаме как нещастни африканци идват в Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44