Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Костов отива на големия финал на Евровизия

| обновено на 12.05.17 в 12:17
Снимка: БНТ1


България отива на големия финал на Евровизия в събота, след като песента "Beautiful mess", написана от международен екип, в основата който е групата "Симфоникс", спечели сърцата на публиката и журито в Киев.

Финалът ще започне в 22 ч. българско време.

На пресконференцията след края на втория полуфинал 10-те победители изтеглиха жребий за участието си в събота. На Кристиан се падна да пее във втората половина на шоуто.  Той ще представи песента си предпоследен, почти непосредствено преди гласуването.

Българите в страната не могат да гласуват в подкрепа на Кристиян днес, но тези зад граниза - могат.

Страната ни беше изтеглена първа след гласуване от публиката и журито на втория полуфинал, състоял се в Киев късно снощи. 

След края на пресконференцията Кристиян сподели за БНР, че е много горд да представя България на Евровизия:

Аз съм много благодарен на всички българи от чужбина за подкрепата. Сигурен съм, че без тях щеше да ми е много по-трудно, ако въобще, не е невъзможно. Аз вярвам, че българите гласуват и че наистина тази година можем да спечелим Евровизия, защото всичко върви по вода.

Останалите финалисти, излъчени снощи са: Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Властите в Киев решиха, че Кристиан е бил малолетен, когато е пял в Крим след анексирането от Русия, и затова постъпката му не нарушава закона. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44