Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите от "Бобов дол" прекратиха протеста си

Плащат им половин заплата за март

| обновено на 12.05.17 в 17:52
Снимка: Мариян Иванов

Миньорите в "Бобов дол" прекратиха протеста си. До края на деня те ще получат по половин заплата за март. Това им обеща ръководството след преговори, в които участва и кметът на Бобов дол Елза Величкова.

Тази сутрин над 100 миньори от нощната и първа смяна от мини "Бобов дол" се събраха на протест пред централното управление на дружеството заради неполучени заплати и неизплатени ваучери за храна.

До 10-и май миньорите трябваше да получат по половин заплата за месец, но това не се е случило. Плащат им по 100 лева месечно. От декември миналата година не са получили и ваучерите си за храна. 

Около 15 часа шефът на дружеството инж.Харалампи Златанов обясни за програма "Хоризонт", че плащанията се превеждат по банкомат на миньорите, издължени са и парите ми за ваучери за храна и протестиралата смяна от открития рудник "Христо Ботев" е започнала работа.

Междувременно инспекцията по труда в Кюстендил прави проверка по разплащателни ведомости и за системата по раздаване на ваучерите, посочи шефът на дирекцията инж.Валентин Златински.По-рано от ръководството на дружеството бяха обявили, че днес е почти невъзможно да изплатят мартенската половин заплата, а пред журналисти миньорите декларираха готовността си за крайни действия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44