Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 хиляди свободни места за детските градини в София след първо класиране

Броят на чакащите деца е изравнен с този на свободните места, заяви заместник-кметът Тодор Чобанов

Снимка: БГНЕС

На първото класиране за детските градини и ясли в София бяха приети над 9 хиляди деца. Оставащите над 2 хиляди свободни места ще бъдат разпределени при следващите три класирания.

Броят на чакащите деца е изравнен с този на свободните места, подчерта заместник-кметът на София по култура и образование Тодор Чобанов:

Дебело искам да подчертя, че за четири и петгодишните не само, че приемаме всички, които са се появили, но има и свободни места.

Недостиг на места за първа градинска група има в три района - "Овча купел", "Лозенец" и "Триадица", където са необходими допълнителни 100 места.

Детето на Александра Тончева от "Триадица" е прието в ясла на първо класиране. Големият й син обаче не е могъл да се класира в продължение на две години.

Чак за детска градина успя и то в градина, която не ни е много удобна, в съседен квартал. Сега се прехвърлихме в по-близка. Единични места се отварят и ако родителят следи текущите класирания, успява да си премести детето, разказва майката.

Крайният срок за записване на приетите на първо класиране деца е до 17 часа на 26-и май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44