Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се срещне с живеещите в Сърбия наши сънародници

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се срещне с живеещите в Сърбия наши сънародници.

По покана на културно-информационния център в Босилеград Илияна Йотова ще открие документална изложба, посветена на 100-годишнината от опожаряването на Босилеград. Веднага след откриването на изложбата българският вицепрезидент ще отпътува към Димитровград (Цариброд), където ще бъде основната част от посещението ѝ в региона.

Домакин на събитието ще бъде кметът на община Димитровград Владица Димитров, който ще запознае вицепрезидента с актуалната ситуация в общината с преобладаващо население от български произход и ще организира среща с представители на Националния съвет на българското национално малцинство, с общински съветници и с директорите на основното училище "Хр.Ботев" и на гимназия "Св. св. Кирил и Методий". 

Посещението на вицепрезидента Илияна Йотова в Димитровград ще завърши със среща с обществеността..



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44