Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жандармерия ще охранява прибирането на черешовата реколта в Кюстендилско

Снимка: Радио Шумен

Жандармерия ще се включи в охраната на кампанията по прибиране на черешовата реколта в Кюстендилско.

Въпреки че реколтата е доста слаба след измръзванията на овошките през април, полицията създава организация за охраната, транспортирането и търговията с черешите.

Черешовите масиви ще се охраняват денонощно, като ще се използват и специални уреди (визьори) за нощно виждане, които са на въоръжение в Гранична полиция. Ще бъдат изградени няколко КПП-та за проверка на преминаващите автомобили срещу кражба на плодове. 

Дори и берачите ще се пускат по списък, обяви старши инспектор Росен Райчев, началник на полицейското управление в Кюстендил.

Взимаме берачите, ако са от квартал "Изток" или някъде от града, както и берачите, които са на място. Със списък, за да се знае берачите при кой район са, уточни старши инспектор Райчев.

Кампанията стартира около 1 юни. Според агростатистиката в региона има около 18 000 декара череши.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44