Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 милиона лева задължения след неизгодна инвестиция на Второ ДКЦ - Добрич

ДКЦ 2 Добрич
Диагностично-консултативният център 2  в Добрич е в тежко финансово състояние с над 2 милиона лева задължения. Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет в града трябва да вземе решение как да се покрият дълговете в рамките на една година.

Тежкото финансово състояние на поликлиниката се дължи основно на неизгодна инвестиция за закупуването на ядрено-магнитен резонанс през 2005 година.

По думите на управителя на дружеството д-р Валери Веселинов, кредитът и неговите лихви вече са изплатени, но за сметка на задълженията към Националната агенция по приходите:

2009 година, когато станах управител, в тази машина имаше 720 000 лева разходи и 180 000 лева приходи.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов заяви, че се търси инвеститор, който да покрие голяма част от задълженията и да работи за развитието на Диагностично-консултативния център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44