Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов поиска уволнението на Иво Антонов от МО. Вицепремиерът Каракачанов отказва да го уволни

Снимка: БГНЕС

От правителството потвърдиха, че премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде уволнен директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, за който също се появиха компрометиращи снимки с нацистки поздрав. По-късно беше съобщено, че Иво Антонов е приет във Военномедицинската академия. Състоянието му е стабилно, съобщи пред "Хоризонт" временно изпълняващият длъжността началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски:

Той е приет в Клиниката по кардиология, както би бил приет всеки български гражданин в това състояние. Няма опасност за живота му, няма данни за инфарк на миокарда, но с клинични и параклинични признаци на нестабилна стенокардия.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира от Брюксел поисканото от премиера уволнение на Иво Антонов:

Това е атака директно от ДПС. Тези снимки са от преди 10 години. Служителят е назначен в Министерството на отбраната преди 18 години. Той не е част от моя политически кабинет и не е назначаван от това или от предишното правителство. Кой ще носи моралната отговорност за здравословното състояние на този човек? Кой?  Аз, убиец на служител, от 18 години в министерството, за което аз отговарям, няма да стана. Заради кефа на ДПС. Няма да го направя!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44