Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години затвор и 1000 лева глоба поиска прокуратурата при възобновеното дело срещу Перата

Петр Низамов - Перата
Снимка: 24 часа

Две години затвор и 1000 лева глоба поиска бургаската окръжна прокуратура при възобновеното дело днес срещу Петър Низамов - Перата. Обвинението обжалва оправдателната присъда на районните съдии.

Прокурорът Красимира Кателиева заяви, че присъдата не е правилна: 
По делото са налични доказателства, че подсъдимият Низамов е извършител на престъпленията, за които е обвинен. Затова ще настояваме тази оправдателна присъда да бъде отменена.
Обвинението не представи нови доказателства, но поиска отново да бъдат издирени и разпитани тримата афганистанци. Съдът обаче прецени, че посочените от мъжете лични данни може и да не са верни и издирването може да посочи само адреса им. 
Низамов припомни, че Районният съд е преценил, че не е важно кой е връзвал хората, а че не е имало умисъл и заяви: 
Прокуратурата ще поддържа обвинението, защото тя е субординирана. Всичко идва отгоре. Самото дело тръгна отгоре, от Цацаров. Така е нормално и прокуратурата да го поддържа докрай.

Перата обяви още, че патрулите по границата продължават.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44