Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Растат кражбите на ток в Старозагорска област

Снимка: БГНЕС

Растат кражбите на ток в Старозагорска област. От полицията съобщават за все повече случаи на заловени нерегламентирани присъединявания към електропреносната мрежа. 

От началото на годината в Старозагорска област общият обем на кражби на електроенергия е 1 620 мегаватчаса, които струват на ощетеното дружество над 200 000 лева, съобщи  за "Хоризонт" Крум Косев от EVN: 
Това, което се наблюдава като тенденция през последните години е, че по-голям интерес от извършване на нерегламентирани действия относно ползване на електроенергия се наблюдава при средния и по-заможен клас граждани, включително и фирми. Обяснението е това, че има по-голям финансов интерес.

В тези случаи от дружеството издават констативен протокол и корекционна фактура с лихви на титуляра на електромера, към който има незаконно присъединяване. Той може да си търси правата от лицата, извършили кражбата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44