Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Кюстендил се включи в кампанията "Книги за смет”

Снимка: БГНЕС

За поредна година общината в Кюстендил се включи в кампанията "Книги за смет”. 

Десетки граждани минаха през щандовете на централния площад "Велбъжд" със събрани пластмасови отпадъци, предимно бутилки. Идеята има все повече привърженици в града.

Кампанията успешно реализира целта повече хора да привикват към разделното сметосъбиране. В замяна на всеки килограм предадена пластмаса на участниците се предлага по-разширен избор от заглавия, също и в електронен вариант. За пръв път е въведена електронна книжарница, казаха организаторите.
Всяка година печатаме заглавия специално за кампанията. Тази година сме направили "Доктор Дулитъл", "Червената шапчица", "Великият Гетсби", "Белият зъб" и всеки, който върне един килограм пластмаса, получава една книжка по избор, а пък ако върне два и повече, получава втори талон, но над два килограма, колкото и да върне, пак получава два талона, за да може да има за всички.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44