Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 10 хиляди души се включиха в Милано в шествие под надслов "Заедно без стени"

Снимка: "La Repubblica"

В Милано се провежда шествие с културно-познавателна насоченост под надслов "Заедно без стени". То цели да приобщи хората от различните култури и етноси.

В апела на инициативата по предложение на Пиерфранческо Майорино – съветник в общината на Милано, се казва колко е важно да се вярва в ценностите, да се уважават културните и национални различия. Изтъква се, че в едно плуралистично общество развитието е възможно за всички и силата е в интеграцията и съжителството, а не в изграждането на стени, както и че Европа трябва да надвие нетолерантността и да постави в центъра значението на личностните качества, независимо от вероизповеданието и националния произход.

В шествието участват над 10 000 души. Сред тях е председателят на Сената Пиетро Грасо, бившия външен министър и европейски комисар по хуманитарната помощ Емма Бонино, кметoвете на Милано, Бергамо и Лампедуза, водещи личности от културния и индустриален свят на Апенините, природозащитници, имигранти, както и Карло Петрини - президент на международната организация за защита на типичните хранителни продукти и селскостопански производства Slow food, на която и България е член. Под мотото "Всички сме имигранти" чрез Карло Петрини организацията уточнява: Днес, манифестираме заедно и без стени, за да се преборим с безразличието и паниката и да покажем, че промяната започва от всички нас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44