Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган стана отново председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието

Реджеп Ердоган
Снимка: БТА

След 3-годишно прекъсване президентът Реджеп Ердоган стана отново и председател на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието. Да се бори срещу всички врагове на Турция - и вътрешни, и външни, се зарече президентът Реджеп Ердоган преди началото на извънредния конгрес на партията.

Така Ердоган става първият турчин от близо 70 години след Исмет Иньоню, който е едновременно и държавен, и партиен ръководител. Това става възможно след конституционния референдум от 16 април. Десетки хиляди симпатизанти на проислямистката партия се стекоха пред спортната зала в Анкара, където се провежда конгресът. Ердоган ги поздрави под звуците на възпяващи личността му песни:

Бяхме разделени, но днес сме отново заедно. Ако даде Господ, ще продължаваме напред ден и нощ. Пред вас изказвам благодарност на моя приятел Бинали Йълдъръм, че председателстваше партията до днес.

Очаква се премиерът Йълдъръм да бъде избран за заместник-председател на Партията на справедливостта и развитието. Държавният му пост пък ще отпадне след изборите през 2019 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44