Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кърджали бяха връчени наградите "Мултикултурния човек“

Снимка: БГНЕС

За пета поредна година в Кърджали бяха връчени наградите "Мултикултурният човек“ за принос в развитието на диалога между културите, сътрудничеството и езиковото многообразие.

Инициатор на наградата е арт-движение Кръг от Кърджали. Тази година то избра двама носители - изследователят и краевед Минчо Гумаров, и доктор Есма Гюндюду от Одрин. Още от Радост Николаева от движението:

Мултикултурният човек за нас е този, който допринася за интеркултурното взаимодействие и понякога той дава живота си за това. Стои зад каузи, които допринасят за това взаимодействие, което поражда нов тип отношения, нов тип каузи, нов тип ценности.

С новите двама наградени носителите на отличието вече са седем души. Сред тях са кметът на Кърджали Хасан Азис и енорийският свещеник отец Петър. Призът са получили и наши изселници в Турция, които с дейността си са обогатили културното разнообразие между двете държави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44