Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 9000 полицаи и военни ще се грижат за сигурността на Г7 в Таормина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От днес на остров Сицилия влизат в сила специални мерки за сигурност. Поводът е срещата на върха на Г7 в град Таормина, която ще се състои на 26-и и 27-и май.

За сигурността по време на събитието ще бдят 9000 полицаи и военни. Забранява се акостирането по всички пристанища на острова, включително и Лампедуза, на плавателните съдове от спасителните операции за имигранти в Сицилийския пролив. Те ще бъдат извозвани до други италиански пристанища.

За целия остров са взети мерки срещу химически атаки. За това регионалната управа е отпуснала сума от 500 000 евро за съответно извънредно здравно подсигуряване. Болницата на Таормина ще е на разположение на Г7. Няма да приема болни. Те ще бъдат пренасочвани към други здравни заведения.

В града се затварят освен улици, служби и магазини, училища и гробището. В морския обсег на Таормина се ограничават корабоплаването и плажните дейности. Всички пътища към града са под непрекъснат контрол и важи забраната за превоз на каквито и да било оръжия, експлозиви и отровни газове.

Бюджетът за организиране на Г7 в Таормина е над 12 милиона евро от общо към 37 милиона евро за годишното председателство на Италия за срещите от групата на седемте икономически сили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44