Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За по-голям принос на НАТО в борбата с тероризма се обяви президентът Румен Радев

Снимка: БГНЕС

За по-голям принос на НАТО в борбата с тероризма се обяви президентът Румен Радев. Според държавния глава това е важно за България, тъй като ще доведе до намаляване на мигрантските потоци. Президентът ръководи българската делегация на срещата на страните от НАТО в Брюксел

България подкрепя предложения подход за засилване на приноса на НАТО към усилията на международната общност в борбата с тероризма. Това подчерта и президентът Румен Радев:
Тероризмът простира пипала към Европа все по-силно и НАТО трябва да противодейства. Ние считаме, че засилването на приноса на НАТО в борбата с тероризма е гарант за намаляване на мигрантските потоци. Това означава по-голяма сигурност в държавите от Близкия изток. За България това е изключително важно.

В Брюксел държавите от НАТО трябва да препотвърдят и политическия ангажимент за нарастване на приноса към общите отбранителни способности на Алианса и достигане на две на сто от БВП на разходите за отбрана. Президентът коментира и вчерашните думи на премиера, че е възможно проектите за модернизацията на армията ни да бъдат преразгледани:
Ежедневната смяна на позиции, на приоритети не работи в интерес на сигурността на България. Има решение на парламент и когато тези решения се подкопават от други институции, това означава, че подкопаваме изобщо институционалността в България. Мисля, че ще има сериозен дебат по тези важни теми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44