Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебат за качеството на предучилищното образование организират граждани на Търговище

Снимка: БГНЕС
Публични дебати за достъпа, качеството и политиките в предучилищното образование организира в Търговище Клубът на нестопанските организацииНа форума ще бъдат представени резултатите от представително изследване за родителските нагласи по този въпрос, проведено в Общинския център Търговище и няколко от големите села.

Своето мнение и предложения ще направят освен родители и педагози, така и експерти от институциите, които пряко са ангажирани с предучилищното образование.

Един от най-съществените проблеми, който ще попадне под вниманието на присъстващите, е намаляването на раждаемостта и липсата на достатъчно деца. Именно демографската криза бе причина преди дни общинските съветници да вземат решение за закриването на основните училища в селата Буйново и Руец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44