Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АП продава за 1,8 милиона лева Старата поща във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Агенцията за приватизация продава за 1,8 млн. лева Старата поща във Велико Търново. Зданието е едно от знакови за старата столица. Общината е отправила искане да получи имота безвъзмездно за музей. 

Старата поща е в началото на Самоводската чаршия във Велико Търново и е пететажно каменно здание, построено през 1934 година. 
За първи път държавата се опита да продаде Старата поща през 2007 г. Тогава за имота цената беше малко под 1 милион лева. До търг не се стигна, защото кабинетът на тройната коалиция спря всички разпоредителни сделки с държавно имущество. За последно имотът се продаваше преди година, а исканата цена беше 2 милиона и 100 хиляди лева. 
Старата поща работеше до 2005-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44